BIASISWA MENARIK

Pendaftaran Kini Dibuka

MENGENAI PROGRAM

Kerjaya sebagai jururawat kini menjadi antara pilihan ramai kerana permintaan industri terhadap pekerjaan itu semakin meningkat.

Program Diploma 3-tahun yang tinggi dalam permintaan ini membantu pelajar menjadi jururawat yang diiktiraf di Malaysia serta negara-negara seperti Singapura dan Brunei. Graduan dari program ini secara rasmi didaftarkan dengan Lembaga Jururawat Malaysia apabila lulus peperiksaan.

Oleh itu, pelajar akan memperolehi peluang untuk mendapatkan pekerjaan dalam pelbagai sector kesihatan termasuk di hospital kerajaan dan pusat perubatan swasta.

KENAPA ASIAMET KOTA KINABALU

AKREDITASI DARIPADA MQA

Program yang ditawarkan di AsiaMet KK diiktiraf oleh Ministry of Higher Education (MOHE) dan Malaysian Qualification Agency(MQA).

DIIKTIRAF TINGGI OLEH MYQUEST

Kolej kami diberi pengiktirafan 4-Bintang dan kluster 5-Bintang berdasarkan MyQuest. Kami memenuhi piawaian dalam menghasilkan graduan yang bercita-cita tinggi yang bersedia untuk tempat kerja yang mencabar

MENEPATI KEHENDAK INDUSTRI

Kurikulum pendidikan yang menepati kehendak industri kami mendedahkan pelajar kepada amalan industri untuk memastikan mereka sedia memasuki alam pekerjaan

KAMPUS SERBA LENGKAP

Kampus kami dilengkapi teknologi terkini serta peralatan pengajaran moden untuk mewujudkan persekitaran pembelajaran yang selesa dan bermanfaat.

JADILAH PAKAR KESIHATAN YANG MEMBAWA PERBEZAAN DALAM KEHIDUPAN ORANG LAIN

PROGRAM

DIPLOMA KEJURURAWATAN

KPT/JPS(R/723/4/0105) 08/19 (MQA/FA 4230) 06/18
10%
  • BIASISWA
  • PROGRAM 3 TAHUN
  • SEPENUH MASA

PENDAFTARAN DIBUKA SEKARANG

FASILITI

Copyright © AMC KOTA KINABALU (761491-U) © 2019

Privacy Notice. All Rights Reserved