BIASISWA MENARIK

Pendaftaran Kini Dibuka

MENGENAI PROGRAM

Seorang ahli farmasi dilatih dalam kaunseling pesakit mengenai penggunaan ubat-ubatan, suplemen makanan, dan persediaan herba untuk penyakit atau keadaan yang berkaitan.

Seorang Ahli Farmasi dikehendaki mendaftar setiap tahun dengan Lembaga Farmasi Kementerian Kesihatan, Malaysia untuk mengamalkan farmasi, yang melibatkan pengimportan, penjualan, penyimpanan, pengedaran dan pengeksportan dadah, bahan kimia atau racun.

Program ini akan menyediakan pelajar dengan latar belakang saintifik dalam Biologi dan Kimia serta memahami interaksi kedua-dua komponen dalam sains farmaseutikal

KENAPA ASIAMET KOTA KINABALU

AKREDITASI DARIPADA MQA

Program yang ditawarkan di AsiaMet KK diiktiraf oleh Ministry of Higher Education (MOHE) dan Malaysian Qualification Agency(MQA).

DIIKTIRAF TINGGI OLEH MYQUEST

Kolej kami diberi pengiktirafan 4-Bintang dan kluster 5-Bintang berdasarkan MyQuest. Kami memenuhi piawaian dalam menghasilkan graduan yang bercita-cita tinggi yang bersedia untuk tempat kerja yang mencabar

MENEPATI KEHENDAK INDUSTRI

Kurikulum pendidikan yang menepati kehendak industri kami mendedahkan pelajar kepada amalan industri untuk memastikan mereka sedia memasuki alam pekerjaan

KAMPUS SERBA LENGKAP

Kampus kami dilengkapi teknologi terkini serta peralatan pengajaran moden untuk mewujudkan persekitaran pembelajaran yang selesa dan bermanfaat.

JADILAH PAKAR KESIHATAN YANG MEMBAWA PERBEZAAN DALAM KEHIDUPAN ORANG LAIN

DIPLOMA FARMASI